miercuri, 19 august 2015

Jocuri cu pisici



Cele mai iubite animale de companie raman tot pisicile deoarece sunt mai usor de intretinut si ingrijit spre deosebire de caini care au nevoie de un tratament mai special si de un timp pe care sa i-l acorzi. Majoritatea persoanelor singure au pe langa casa cat si in casa o pisica cu care isi mai alunga singuratatea simtind ca au cui sa impartaseasca din gandurile lor chiar daca acestea nu stiu sa le raspunda, sau sa aibe pe cine mangaia. S-a constatat ca pisica este un bun remediu pentru persoanele depresive sau care sufera de anumite boli ce ii tin imobilizati in casa pentru ca lor le place sa petreaca nestingherit mult timp alaturi de stapanii lor acceptand sa fie mangaiate si iubite si la randul lor vor raspunde cu acelasi tratament oferind in schimb liniste si o stare de bine pe perioada suferintei. Pisicile, indiferent de rasa, sunt blande, fidele iubindu-si stapanii neconditionat neavand nevoie decat de un pic de hrana fara sa fie necesar sa iasa cu ele la plimbare. 
  


Daca este sa alegi ca animal de companie o pisica trebuie sa stii ca nu este un simplu joc cu pisici ci este o responsabilitate de luat in serios pentru ca este un suflet care asteapta de la tine toata grija de care are nevoie, hrana care sa nu ii lipseasca si un adapost pe care il va indragi si il va face foarte primitor. Sunt foarte multe familii care au decis sa aibe o pisica de care cei mici sa se ocupe invatand in felul acesta ce inseamna sa ai grija de un suflet care iti ofera toata increderea si care iti va fi un prieten adevarat cu care poti sa vorbesti tot ce te framanta avand siguranta ca te va asculta cu rabdare pana la capat pastrand toate secretele tale. O pisica este un bun companion pentru copiii care au probleme de socializare si comunicare invatand de la animalul de companie ce inseamna sa impartasesti cu cineva din gandurile tale si din tot ceea ce te framanta. Nu trebuie sa va sperie deloc faptul ca trebuie sa ii acordati prea mult timp, ba dimpotriva pisica nu are nevoie sa fie spalata in fiecare zi sau scoasa afara, ea se va simti foarte bine in confortul casei ei fara sa va suprasolicite.



Pisicile sunt foarte afectuoase si nu ezita sa va arate afectiunea in fiecare zi pisicindu-se de dimineata pe langa picioare asteptand sa ii oferiti mangaiere. Si pisicile sunt jucause atunci cand sunt mai mici insa si cand mai cresc au nevoie de joaca si ideal ar fi sa ii oferiti un mic ghem de lana sau o minge mai mica si joaca poate sa inceapa. Inca de foarte mici copiii sunt foarte atrasi de micile feline cu care vor sa se joace necontenit fiind un bun remediu pentru cei care sunt mai retrasi determinandu-i sa se deschida, sa fie mai volubili avand parte de amuzament si atasament fata de pisica. Cu siguranta copiii vor invata ce inseamna sa iti organizezi timpul avand o responsabilitate atat de placuta ingrijind de pisica lor proprie careia ii vor da un nume, o vor ingriji si o vor hrani corespunzator. Nu trebuie uitate nici vizitele la veterinar care sunt foarte importante pentru ca starea de sanatate a animalului de companie sa fie cat mai buna pentru ca merita din plin acest lucru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu