miercuri, 11 noiembrie 2015

O vacanţă de vis

                                                   #jurnaldecălătorie

Toate drumurile duc la Roma!
Aşa îmi încep filele micuţului meu jurnal ,în timp ce inspir cu putere aerul cald din  Oraşul celor 7  Coline.
Planificasem din timp această vacanţă împreună cu prietena mea Alexandra,camarad de nădejde în excapadele mele pe meleaguri străine,aşa că acum nu ne mai rămâne decât să ne bucurăm de aceste zile de respiro!

Am ales un pachet foarte avantajos de la CND Turism cu 6 nopţi de cazare cu mic dejun şi transport  cu avionul Bucuresti-Roma,aşa că aveam destul timp să explorăm frumuseţile Italiei,departe de viaţa agitată de acasă.

*Day 1. Check in Alitalia din aeroportul Otopeni şi  la 07:30 deja ajungeam la Roma,pregătite pentru a admira de aproape monumentele istorice şi operele de artă care i-au oferit pe drept titlul de Oraş Etern.După un espresso italian servit într-o braserie cochetă ghidul ne anunţă că vom merge la  Tivoli pentru a vizita Vila D'Este ,faimoasă pentru grădinile sale superbe!
Pentru cei care nu ştiu,Tivoli este un oraş absolut magnific ,aflat la doar 35 de km de Roma ,şerpuit de străduţe pietruite ,cu trei parcuri care îţi taie răsuflarea prin faimoasele fântâni arteziene,iar numeroasele clădiri istorice îmbină diferite epoci arhitecturale, de la cea Clasică Romană până  la epoca Evul Mediu și  cea a  Renașterii.
Este un loc în care arta transcende armonios în atmosfera oraşului ,dându-ţi senzatia că timpul s-a oprit în loc.
Vila D'Este te copleşeşte cu grandoarea şi frumuseţea ei. Clădită în stil Renascentist, aceasta se află în patrimoniu Unesco.Picturile celebrului artist Livio Agresti din Forli,care îi  impodobesc interioarele  te impresionează prin culorile şi acurateţea cu care au fost păstrate până în zilele noastre.
Circa 500 de fântâni  arteziene se află  în vastele grădini  de o frumuseţe cum nu am mai văzut până acum într-un singur loc.
Preferata mea este Fântâna Zeiţei Natură,iar Alexandra a rămas impresionată de Fântâna lui Neptun.
Întoarse la hotel în Roma am petrecut o seară magnifica rememorând ziua care tocmai se încheiase.
-Ce fresce impresionante în Camera lui Hercule!Îngână Alexandra,în timp ce somnul pune încet  stăpânire pe noi.


*Day 2.Micul dejun,o cafea tare şi pornim către Pia'a San Pietro înarmate cu aparatele foto pentru a surprinde frumuseţea Romei.
Aflată în inima Vaticanului,Bazilica Sfântul Petru îţi taie răsuflarea la propriu.
Faţada în stil baroc  este dominată de statuile Mântuitorului ,a 11 dintre apostoli şi  a Sfântului Ioan Botezătorul.
Construită între anii 318-329,la ordinul Împăratului Constantin cel Mare,aceasta este una dintre cele mai vechi biserici din lume.
De-a lungul timpului acest edificiu impresionant a fost martor la încoronări de regi,ceremonii religioase  şi pelerinaje,fiind şi în zilele noastre sediul principal unde se ţin ceremoniile de proclamare a noilor papi şi a diferitelor Sărbători Creştine.
Am vizitat apoi Capela Sixtină,care se află în dreptul Catedralei Sf.Petru.Aceasta este o adevărată  bijuterie  arhitectonică,împodobită cu măiestrie de operele unor artişti celebri precum Pietro Perugino,Domenico Ghirlandaio, Cosimo Rosselli,Botticelli şi celebrul Michelangelo ale cărui fresce te impresionează până în adâncul inimii.
Pantheonul, Piaţa Venezia, Columna lui Traian şi Capitoliul au fost urmatoarele puncte de atracţie care ne-au încântat prin frumuseţea şi istoria lor.
Am aruncat un bănut în celebra Fontana di Trevi cu dorinţa că anul viitor ne vom întoarce pentru a admira încă o dată frumuseţea oraşului supranumit Capitala Lumii Antice.
Ca o curiozitate:bănuţii ce se strâng la sfârşitul zilei din această fântână sunt donaţi copiilor orfani şi căminelor de bătrâni.
Pantheonul sau "templul tuturor zeilor" a fost construit de generalul Agrippa în anul 25î.Hr pentru a imortaliza victoria Împăratului Octavian împotriva lui Antoniu şi a Cleopatrei la Actium.
Deasupra zidurilor  înalte de 43 de metri  se află "Oculus",sau ochiul,o deschizătură de 9 metri situată chiar în centrul domului,care permite razelor de soare să pătrundă în interior oferindu-i o încărcătură eterică.În interiorul acestuia,mari personalităţi precum regele Victor Emanuel II,regele Umberto si Rafael îşi fac somnul de veci.
*Day 3.După o zi încheiată puţin peste miezul nopţii...şi asta datorită Alexandrei care şi-a făcut prieteni noi alături  de care a cântat la chitară "Un amore grande" până ce barmanul s-a îndurat de urechile noastre şi a închis ,am reuşit într-un final să ne revenim şi împreună cu ghidul nostru  şi ceilalţi turişti am pornit spre Colosseum şi Forumul Roman.
-Ştii că tiza mea a venit recent dintr-o vacanta cu work and travel  din SUA?
-Cine este tiza ta? o intreb eu mirată pe Alexandra.
-Cum nu ştii cine?...V-ati cunoscut aseară,în pub.
"Se pare că vinul roşu de pe aceste meleaguri este mai puternic decât am crezut",zic eu în gând .
O femeie de vreo 30 de ani cu o faţă migdalată şi ochii albaştri precum cerul senin îmi sare de gât urându-mi un energic"Bună dimineaţa!"
Aha...se pare că acum ştiu cine  este cea de-a doua Alexandra.
Totul a  decurs cum nu se putea mai frumos.În ajutorul nostru a fost şi vremea de afară.Cu o temperatură ce nu a depăşit 33 de grade şi o briză care s-a menţinut pe tot parcusul zilei ,a treia zi a vacanţei noastre a fost perfectă!!
După  câteva ore în care am admirat cel mai cunoscut monument al Romei în care gladiorii s-au înfruntat în bătălii sângeroase până în anul 523,am pornit pe jos până la hotel ,cu aparatul foto în mână pentru a surprinde cele mai frumoase cadre.


*Ziua a patra a fost dedicată oraşului Florenţa.Am vizitat Biserica Santa-Croce  unde se află mormintele lui Galileo Galilei, Michelangelo şi Rossini,apoi am pornit spre Palazzo Vecchio şi faimosul Duomo di Firenze sau Catedrala din Florenţa-una dintre cele mai mari catedrale din lume al cărui dom a fost realizat de celebrul  arhitect Filippo Brunelleschi.

Am făcut ceva cumpărături,în special suveniruri pe  Ponte Vecchio şi apoi ne-am întors la Roma pentru a ne încărca bateriile.
*Day 5:Am profitat de vremea bună şi ne-am dus la o repriză de shopping pe Via del Corso ,apoi am pornit pe Via Nazionale unde  ne-am oprit să vizităm  Biserica Santa Maria a martirilor.
*Day 6.Croazieră cu vaporaşul  pe insula Capri unde am vizitat Grotta Azzuro, Biserica San Stefano şi apoi am luat  prânzul la  Grand Cafe-Voutto.
*Day 7.Ne-am relaxat pe străzile Romei  am făcut ultimele poze şi ne-am luat zborul spre casă.
Cu siguranţă trebuie să repet experienţa aşa că verific  ofertele de circuite cu gândul la noua mea destinaţie de vacanţă!
----------------------
Articol scris pentru SuperBlog2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu