vineri, 20 noiembrie 2015

Pe urmele pasiunii

Încă de pe vremea sumerienilor,parfumul,acest poem plin de nuanţe ,care ne învăluie trupul şi simţul olfactiv,era folosit ca leac sau pentru a stimula atracţia între parteneri.
De-a lungul istoriei marii alchimişti au realizat formule ale acestei poţiuni care mai de care mai îndrăzneţe menite să creeze legături inseparabile,printr-un singur puf.
Dacă la început tehnicile preparării acestei licori erau rudimentare,în timpul epocii renascentiste,mai exact în Italia,reţetele vechi au fost îmbunătăţite,şi odată cu căsătoria Caterinei de Medici cu Henric al II-lea,regele Franţei,tainele parfumului au fost  duse peste  hotare.
Rene  Florentinul(parfumierul Caterinei de Medici) priceput de asemenea şi la prepararea de otrăvuri,învăluie nobilimea franceză cu parfumuri şi pomezi seducătatoare,reuşind astfel să facă din Franţa unul dintre pionii manufacturării parfumurilor și cosmeticelor.
În timpurile noastre parfumul este ca o carte de vizită.Un etalon menit  să menţină un echilibru între vestimentaţie,atitudine şi personalitate.

Era o zi însorită de vară şi împreună cu o bună prietenă păşeam agale pe scările unui parc din Capitală.
Triluri de păsărele ne mângaiau urechile,mogâldeţe de copii se jucau de zor  de-a v-aţi ascunselea,iar doi tineri îşi şopteau la ureche vorbe dulci.
Un tablou feeric,care m-a învăluit într-un calm aproape copleşitor.
De mult nu mai avusesem parte de o zi atât de frumoasă,cu un cer senin precum o oglindă de cristal,iar briza caldă  ce se plimba prin parul desfăcut  îmi dădea  o senzaţie de libertate.
Purtam o discuţie aprinsă despre noul hit al lui  Enrique Iglesias,"Bailando",care ne cucerise inimile de la primele note .
-Un artist desăvârşit a cărui voce de latino  lover te vrăjeşte pentru totdeauna,adăugă Florenţa,încântată de ritmul energic al piesei.
-.Melodia este superbă...o declaraţie de iubire plină de pasiune,care face să tresară şi cea mai îngheţată inimă,completez eu,în timp ce dau volumul mai mare în căşti.
Ziua era acum pe sfârşite,iar soarele dezvăluia deasupra noastră cu ultimele puteri.mii de nuanţe roşiatice,menite să ne vrăjească iremediabil.Un apus care te face să contempli asupra existenţei tale atât de trecătoare prin această lume.
Noroc cu Florenţa,care mă trage energic de mână până la uşa lăturalnică a unui bistro,  aducându-mă  cu picioarele pe pământ.
Atmosfera din incintă era intimă,cu perdele de un cafeniu cald,mese de lemn vopsite în nuanţa mierii şi cu un suport de serveţele,care pe mine m-a cucerit.Făcut din fier forjat,avea prins într-un colt o nimfă cu plete bogate,ce îi acopereau nurii proeminenţi.
Aşteptam în linişte să vină o chelneriţă(localul avea numai personal feminin) când,la masa din stânga noastră se auziră râsete zglobii.Erau aceiaşi tineri frumoşi pe care îi văzusem în parc mai devreme.
Fata purta o rochiţă albă cu nişte flori pe mac supradimensionate pe poale,iar el era în acelaşi ton cu ea,îmbrăcat cu o cămaşă albă şi un pantalon lejer,cei doi se asortau de minune.
Florenţa exasperată că nu mai vine nimeni să ne ia comanda,trece pe  lângă masa celor doi îndrăgostiţi şi o văd ca rămâne în loc, ca o stană de piatră.
Îşi trage iute un scaun şi intră în conversaţie cu aceştia....După vreo 10 minute îi fac semn,nerăbdătoare fiind să aflu ce o reţinuse atât de mult acolo.
Într-un final i se face milă de mine şi apare cu o faţă zâmbitoare,făcând ochii mari,plini de satisfactie.
-I-ai observat?mă întreabă cu un glas mieros.
-Sunt atât de frumoşi! Iubirea lor se răspândeşte în aer făcându-mi inima să tresară!
-Ştii...m-am apropiat de el şi o  briză încărcată de arome incitante prinse într-un buchet  presărat cu nuanţe de piper m-a învăluit toată.Dulceaţa vaniliei se completa perfect cu  prospeţimea pepenelui  galben şi a merelor verzi.Note seducătoare de ambră se îmbinau armonios cu bergamota,toate completate de un aer exotic plin de seducţie.
-Nu am mai rezistat curiozităţii şi l-am întrebat pe tânărul cavaler ce purta acest parfum pe pielea fină şi uşor arsă de soare,care este secretul poţiunii sale.

-Parfum Deeply Yours al celebrului  Enrique Iglesias,creat special pentru El și pentru Ea,ce formează o simbioză perfectă între două suflete cuprinse în mrejele iubirii!Îi răspunde acesta cu o voce caldă.
-Nu e de mirare că tânăra cu ochii de un albastru ce te făceau să te pierzi în ei,îl ţinea de mână cu atâta candoare!Adaug eu în timp ce mă las vrăjită de melodia ce se auzea în surdină...
-Da...era el,Enrique, ce tocmai rostea cu pasiune:"can be your hero baby!"





--------------------------------------------------
Articol scris pentru SuperBlog 2015


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu