miercuri, 27 ianuarie 2016

Dry ice sau gheaţa carbonică

Dry ice - gheaţa uscată în traducere simplă din limba engleză se obţine din dioxid de carbon(CO2).Dioxidul de carbon este trecut din stare lichidă în cea gazoasă obţinându-se astfel zăpada carbonică.Prin presarea acesteia rezultă gheaţa carbonică.
Gheaţa Carbonică prezintă numeroase avantaje spre deosebire de gheaţa obişnuită care este obţinută prin îngheţarea apei.

  • În primul rând este mai rece decât gheaţa obişnuită, atingând temperaturi de -78,5o C.
  • Spre deosebire de cea clasică, nu lasă în urmă apă sau reziduuri deoarece trece din stare solidă în  gazoasă, evaporânduse în cele din urmă.
  • Faţa de gheaţa obişnuită are o putere de racier de 5 ori mai mare.

           Unde se foloseste gheaţa carbonică?
Este utilizată în mai multe domenii, inclusiv în industria farmaceutică cât şi pentru aplicaţii industriale.
Ca exemple sunt utilizarea acesteia în băuturi pentru efectul spectaculos, la nunţi şi diferite evenimente.Aici am văzut cu toţii frumosul dans al mirilor învăluit într-un fum dens ce crează o atmosferă de poveste.
În industria alimentară pentru îngheţarea fructelor, legumelor  şi multe altele.

*Câţi dintre dvs nu aţi fost la un concert şi efecte speciale v-au încântat privirea?
Unul dintre ele, şi anume acel fum dens de care v-am vorbit mai sus, este creat cu ajutorul unei maşini ce funcţionează cu gheaţă carbonică.Trebuie ştiut că acest fum nu pătează, se menţine la nivelul gleznelor, fiind mai greu decât aerul, şi nu are miros.

*Băuturile colorate pot prinde viaţă cu ajutorul câtorva granule de gheaţă carbonică ce crează un efect spectaculos care durează în medie 4,5 minute.Foarte important de reţinut:gheaţa nu se înghite.

*Atunci când manevraţi gheaţă carbonică aveţi grijă să purtaţi întotdeauna mănuşi deoarece aceasta poate provoca degerături grave datorită temperaturii foarte scăzute de -78,5o C.Găsiţi de asemenea pe piaţă cleşti speciali şi scafa utilizate în deosebi la baruri, restaurante şi cluburi.

*În industria alimentară aceasta este folosită în special de companiile aeriene, pentru congelarea rapidă a alimentelor şi păstrarea băuturilor reci pe toată durata zborului.Astfel alimentele se menţin proaspete fiind sigure la consum.Anumite companii procesatoare de carne utilizează gheaţa carbonică în procesul de prelucrare al cărnii, rezultând un produs finit de o calitate superioară.

*Utilizarea acestui tip de gheaţă în tehnologia sablării prezintă multe avantaje printre cele mai importante fiind faptul  că este nepoluantă şi neabrazivă.
Spre deosebire de sablarea obişnuită cu nisip, cea realizată cu gheaţă carbonică nu lasă în urmă reziduuri.Granulele de gheaţă carbonică sunt proiectate cu ajutorul aerului comprimat pe suprafaţa obiectului, rezultatul fiind unul impecabil şi de durată.

*Cu siguranţă vi s-au recoltat probe de sânge pentru efectuarea unor analize.Trebuie ştiut că inclusiv în domeniul farmaceutic, gheaţa carbonică este utilizată frecvent pentru păstrarea unor probe biologice ce necesită transportare.Astfel proprietăţile fizico-chimice ale acestora rămân  intacte până la 48 de  ore .

*Dacă aveţi un eveniment important de realizat şi doriţi ca totul să fie original şi să surprindeţi prin efecte speciale, atunci gheaţa carbonică este tot ce vă trebuie.
Dry Ice Romania este alături de dvs oferind produse de calitate la preţuri excepţionale cu posibilitatea livrării în toată ţara în mai puţin de 24 de ore.Deoarece clienţii sunt cei mai importanţi, această companie ofera transport gratuit pe teritoriul României prin reţeaua de curierat Urgent Curier(fără km suplimentari).
Pentru contact vă stau la dispoziţie două numere de telefon:0720.888.333 şi 0721.888.444.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu