vineri, 25 martie 2016

Vacanţe de vis de la CND Turism

Pentru că în oraşu-n care plouă de trei ori pe săptămână, vremea ne-a da de furcă încă de dimineaţă, m-am ghemuit într-o pătură călduroasă şi răsfoind  albumul cu fotografii, gândul mi-a zburat la Spania.
Anul trecut am descoperit o ofertă specială de la CND Turism şi aşa am reuşit să văd Barcelona şi Valencia.
Ca  totul să fie perfect, l-am luat şi pe băieţelul meu cel mare, care  a beneficiat de o reducere de 30 de euro.

Aventura noastră în oraşul albastru, a început astfel:
Zborul cu avionul a fost o experienţă extraordinară pentru cel mic, care mi-a mărturisit  cu entuziasm că s-a bucurat să vadă lumea de sus, şi că doamna învăţătoare a avut dreptate...
Norii nu sunt din vată de zahar, spre dezamăgirea lui!
Cazarea a fost la un hotel de 3 stele, totul foarte curat, într-o zonă bună şi cel mai mult mi-a plăcut modul cum te tratează personalul.
Toţi sunt politicoşi şi  relaxaţi, de ai impresia că Spania este  într-o sărbătoare continuă.
În prima zi am vizitat  Valencia,  care  ne-a încântat cu operele sale arhitecturale, desprinse parcă din mileniul III.
Un adevărat "oraş în oraş" datorită clădirilor  futuriste din Ciudad de las Artes y las Cincias (Oraşul Artelor). Complexul face parte dintr-un parc care aproape înconjoară oraşul şi este format din şase clădiri, fiecare cu destinaţie precisă.
Puteţi vizita: Hemisferic, Umbracle, Muzeul de Științe ”Pricipe Felipe”, Agora, Oceanografic-ul şi Palatul Artelor ”Regina Sofia”.
Hemisferic este prima clădire a acestui complex şi a fost inaugurată în anul 1998. Forma sa este specială, un oval cu o lungime de 100 de metri a cărei reflexie în apa ce îl înconjoară se aseamănă cu un ochi uman, fiind şi  mai mare sala de proiecţie 3D din Spania.
Aici puteţi viziona celebrele filme IMAX, la o calitate a imaginii excepţională, în scaune confortabile, cu ochelari special concepuţi, şi un  sistem audio ce permite redarea filmului în mai multe limbi de circulaţie internaţională.

Palatul Artelor Regina Sofia este o clădire avangardistă ce se aseamănă cu o navă spaţială, care găzduişte spectacole impresionante  din  anul 2005.
Palatul are patru săli mari cu o capacitate de 3600 de locuri special realizate pentru spectacole de operă, concerte live şi teatru.

Umbracle este o explanadă spectaculoasă construită pe o parcare supraterană şi are nu mai puţin de 17000 de metri pătraţi. Întregul complex se poate vedea de aici, iar zona deserveşte, spre încântarea turiştilor, spectacolelor şi expoziţiilor de artă în aer liber.

 
Muzeul de știință Principe Felipe impresionează prin arhitectura avangardistă, dar şi prin materialele folosite la construcţie. Oţelul şi sticla se combină armonios cu mozaicul alb dându-ţi senzaţia că eşti suspendat în aer. Cu peste 27 de milioane de vizitatori anual, este unul dintre cele mai vizitate muzee din Spania. În cei 26.000 de metri pătraţi se organizează expoziţii din diverse domenii, care servesc ca mod de învăţare şi prezentare pentru public într-o maniera inedită în care vizitatorul interacţioneaza cu descoperirile tehnologice şi stinţifice, având un rol activ.
Pe cel mic l-a impresionat cel mai mult simulatorul de navete spaţiale, dar şi Pendulul lui Focault, un dispozitiv care demostrează că Pământul  se învârte în jurul propriei axe!
Cel mai vizitat loc din Oraşul Artelor şi Ştiinţei rămâne, fără îndoială, Oceanografic-ul. Un adevarat muzeu subacvatic unde sunt prezentate principalele ecosisteme marine.
Trebuie să vedeţi delfinariul  iar  tunelurile subacvatice îţi taie răsuflarea prin diversitatea speciilor, peste 500, pe care le puteţi admira în calmul muzicii, într-o atmosferă de vis!
Agora, ultima clădire a complexului găzduieşte evenimente variate, cum ar fi concerte, congrese, dar şi turnee de tenis de câmp.
Complexul este atât de impresionant încât  ai senzaţia că ai păşit într-o  altă lume, unde mediul ce te înconjoară este creat pentru a te relaxa.
Valencia este un oraş  în care arhitectura modernă se contopeşte cu cea în stil gotic, iar catedralele pline de măiestrie sunt încărcate de istoria locului.
Catedrala Sfanta Maria este cel mai mare lăcaş de cult din Spania şi locul unde este adăpostit Sfantul Graal. Cele trei porţi ale acesteia sunt printre cele mai impresionante pe care le-am văzut până acum.
Seara ne-a prins pe celebra Playa La Malva Rossa unde ne-am delectat cu specialităţi locale.
Mă aşteptam că băiatului să îi fie rău pe autocar însă nu a fost deloc aşa. S-a simţit extraordinar şi pentru prima oară a dormit neîntors.
 A doua zi, Barcelona ne aştepta pentru a-i străbate străduţele pietruite şi pentru a gusta celebrul Jamon serrano, cel mai bun jambon, ever!
Nu poţi merge în Barcelona şi să nu vezi Sagrada Familia.
Cu siguranţă Gaudi a vrut să-l impresioneze pe D-zeu cu această operă arhitecturală în stil neo-catalan. Timp de 43 de ani acesta a muncit neîncetat la clădirea celei mai vizitate catedrale din lume.
Este impresionant faptul că după moartea arhitectului, proiectul a fost continuat şi în acest moment este singurul obiectiv turistic din lume nefinalizat, la care încă se lucrează.


Parcul Guell, una  dintre cele mai frumoase "cetăţi-grădină" din lume, realizată de acelaşi arhitect celebru, eclipsează prin frumuseţea şi originalitatea sa, cele mai luxuriante parcuri moderne din întreaga lume şi reprezintă o evadare plăcută din aglomeratia oraşului.
Imediat cum intri pe poartă şi vezi Fântâna Dragonului, decorată cu acel mozaic colorat, ai impresia că ai păşit pe un tărâm fermecat.
Animale, plante şi forme curioase prind viaţă datorită combinaţiilor îndrăzneţe de culori, ce le înfrumuseţează.
Preferata piciului meu este Casa Vrăjitoarei care are acoperişul în formă de ciupercă.
Barcelona este superbă la asfinţit iar terasa parcului îţi oferă o panoramă impresionantă asupra oraşului!

Las Ramblas sau locul unde oraşul nu doarme niciodată, oferă turiştilor o lecţie deschisă despre ospitalitatea şi cultura catalană.
Restaurante, muzee, cafenele, librării, magazine de artizanat, toate te încântă şi te fac să nu îţi mai doreşti să pleci niciodată din calda Barcelona.
Când mă gândesc că pe Camp Nou preţul unui bilet este doar 8.5 euro, tare aş vreau să-mi iau un  city break de fiecare dată când joacă FC Barcelona! Stadionul este impresionant, are o capacitate de 98.772 de locuri, fiind cel mai mare din Europa.


Abia aştept să văd ce oferte turistice găsesc pe Vacanţe Speciale!
Urmează vacanţa!

Articol scris pentru Spring Super Blog 2016!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu